Bellvei Radio

print pdf

radio_bellvei

 

Bellvei Ràdio és l'emissora municipal de Bellvei i cada dia ofereix programació pròpia, d'emissores de la comarca i de la Xarxa de Comunicació Local. Les instal·lacions de Bellvei Ràdio compten amb un estudi de control/locutori amb dos micròfons i un locutori amb cinc, una redacció amb dues taules, una recepció, un despatx i un servei.

L'emissora té una potència de 500 wts, malgrat que no s'emet arribant a aquest màxim, i té un abast de perfecta sintonia a tot el Baix Penedès interior, punts de la costa com Calafell i Coma-ruga, una perfecta sintonia a tot el municipi del Vendrell, a més de poder-se captar nítidament a municipis del Tarragonès nord com Roda de Berà, Creixell o Torredembarra.

La programació

De dilluns a divendres Bellvei Ràdio ofereix el magazín informatiu “La plaça”, amb notícies, entrevistes i reportatges sobre el municipi, la comarca i el Penedès. L'oferta informativa la complementen els butlletins horaris i els informatius generalistes i esportius que ofereix la Xarxa de Comunicació Local.

Pel que fa a la programació pròpia, Bellvei Ràdio compta amb una gran varietat de programes: el magazín polític “No es país para tontos” de Víctor Pascual i Laly Arizmendi, el magazín d'humor “Quédate conmigo” amb Montse Carrillo, l'espai culinari “El davantal” de la Gemma Rey, l'espai sobre infants “Criaturades” de la Gemma Urgell, les entrevistes literàries de Ramon Valls a “L'alambí d'escriptors”, el magazín divulgatiu sobre l'entorn del municipi “Natur@te” amb Susana Domínguez i Benjamín Sanz, les estrenes i les millors bandes sonores de cinema a “Tacones lejanos” amb Laly Arizmendi, música, entrevistes i temes d'interés social al “Dakituyá” de Carlos Venegas, les propostes úniques de “Mil maneras de ser friki” de Sandra López, la millor música de cobla a “L'hora de la sardana” amb Jaume Santó, i el magazín sobre cinema i sèries “Pantalla completa” amb David Canto.

 

    

 

Història de Bellvei Ràdio

L'emissora municipal Bellvei Ràdio la van inaugurar oficialment el desembre de l'any 2008, malgrat que va iniciar les seves emissions en proves uns mesos abans, a la tardor del 2007. Les emissions regulars des dels estudis ubicats a les antigues escoles de Bellvei van començar l'1 de gener de 2009.

Bellvei Ràdio és una concessió administrativa del Ministeri de Telecomunicacions espanyol de l'any 1998, atorgada a l'Ajuntament de Bellvei a petició de l'equip de govern de l'època i del cap de premsa municipal del moment, Joan Enric Vidal. La concessió inicial va ser la freqüència 104.8 FM, que finalment va acabar sent rectificada al 104.7 FM per qüestions de cobertura i d'interferències a altres emissores privades.

Des de la concessió fins a la posada en marxa definitiva, doncs, va passar molt temps, fins que a instàncies del Departament de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya se'n va requerir l'obertura immediata, en el termini de 6 mesos, moment en què els treballs tècnics de muntatge ja portàven mesos duent-se a terme.

Des del 16 de març de 2015 Bellvei Ràdio forma part de la Xarxa de Comunicació Local, plataforma que porporciona continguts i serveis a més de 200 ràdios i televisions de Catalunya. En formar part de la Xarxa, Bellevi Ràdio també pot oferir notícies d'àmbit local del municipi i la comarca perquè es puguin emetre a la resta de ràdios adherides.

Equip i contacte

Gemma Urgell, directora

David Canto, tècnic de so i locutor

Passatge Col·legis, 3 43719 Bellvei (Tarragona)

Telèfons: 977 16 89 67 i 977 16 89 77

www.bellveidelpenedes.com/bellveiradio

facebook.com/bellveiradio

@bellveiradio