MISSATGE DE L'ALCALDE DE BELLVEI

print pdf
25/05/2020

MISSATGE DE L'ALCALDE DE BELLVEI

MISSATGE DE L'ALCALDE DE BELLVEI

Benvolgudes veïnes i veïns:

Ja fa més de dos mesos que la Covid-19 va modificar d'una forma abrupta la nostra vida. Malauradament, per algunes famílies de la nostra comarca ha significat perdre a algun ésser estimat. Els nostres pensaments els acompanyen, sens dubte, però també ens hauria de fer reflexionar i entendre que no s'ha acabat la lluita contra la pandèmia.
Aquest dilluns iniciem una nova fase de desconfinament que relaxarà encara més certes mesures però ens hem de mantenir alerta. El missatge que us vull traslladar és que cal continuar sent generosos i compromesos com heu estat fins ara envers tota la nostra comunitat. L'esforç que s'ha fet fins aquest moment té la seva recompensa en la disminució de casos que patim tant al nostre municipi com a la comarca. El personal sanitari que vetlla per nosaltres ho agrairà, tant o més que quan sortim a aplaudir-los als balcons. Tots mereixen el nostre reconeixement per la gran labor que estan desenvolupant i hi afegiria a bombers, mossos d'esquadra, agents rurals, protecció civil, voluntaris... Tots ells mereixen que ens mantinguem ferms.

Estic convençut que d’ara endavant aquest esperit de compromís i generositat l’hem d’estendre a tots els àmbits de la nostra convivència com a veïns i per això, en primer lloc, vull agrair l'esforç de molts de vosaltres per millorar el reciclatge a Bellvei. Les xifres demostren que ens estem ensortint perquè teníem les taxes més baixes de tot Catalunya quant a reciclatge i hem fet un gran salt. Però això, parlant metafòricament, no és un esprint, més aviat una és una marató. Aquest projecte acaba de començar i ha vingut per quedar-se. Ben aviat no hi haurà cap població que no tingui el seu projecte de reciclatge. És l'únic camí. Per les persones que no se senten interpel·lades a reciclar m'agradaria dir-los que ara és un bon moment per fer-ho. Ara és el moment per començar. Encara que comencin per una fracció, o dues. Els petits canvis són poderosos i us vull animar a iniciar aquest camí que d'altres ja fa temps que recorrem. Penseu que té doble recompensa: mediambiental i econòmica. I que reciclar correctament també és un acte de generositat i solidaritat envers cadascú i amb tota la comunitat. Que si som cada cop més gent en aquest compromís amb el futur, tot serà més fàcil.
En referència a l'obertura de contenidors sense targeta que alguns veïns havien proposat, només us faig un parell de reflexions. Cada cop que sortim de casa ens hem de rentar les mans. Sigui per la raó que sigui i en qualsevol circumstància l'única mesura fiable és rentar-se les mans. Si vaig a comprar, si surto a passejar, si vaig a treballar, si vaig a tallar-me els cabells...si vaig a tirar la brossa. Les mesures personals que cadascú adopta són les més fiables.
I la segona idea que es voldria traslladar és que resulta impossible tenir una persona a cada contenidor per netejar el dispositiu cada vegada que algú prem el botó. Perquè es fan desinfeccions a les bateries, però la seva eficàcia és restringida en el temps i en l'ús que s'en faci. Per aquests motius us encoratjo a seguir les directrius que s'han demostrat més efectives.
Sobre el projecte també hem de dir, que és cert que ens falta per recórrer un llarg camí i que s'ha de picar molta pedra, com es diria planament. Però penseu que tot té una evolució i aquesta acaba arribant, si o sí. No podem resignar-nos a pensar que si hi ha alguna cosa que no ens acaba de convèncer, és millor deixar-ho córrer. Nosaltres insistirem cada any, cada mes, cada setmana i cada dia, Perquè hi creiem en aquest projecte, perquè és el nostre futur i el dels nostres fills. No ens podem permetre deixar d'intentar-ho perquè la recompensa és immensa i només tenim un planeta Terra.

No m'agradaria acabar sense dir-vos, que encara que sabem que en el confinament es podrien haver fet millor algunes coses, les xifres indiquen que el nostre municipi a suportat amb suficiència el primer embat de l'epidèmia i per aquest motiu em sento orgullós de ser Bellveienc. Demostrem en les successives setmanes el nostre ferm compromís amb Bellvei tant pel que fa a la Covid-19 com amb els altres aspectes de la nostra vida quotidiana.

Salut!!!

Gerard Colet